Recensie 1: AnitaH op Dizzie.nl

Inchecken bij HOTEL-1?

De tekst op de achterkant van HOTEL-1, de debuutroman van Stephan van Deelen, maakte mij erg nieuwsgierig. Is het een reisverhaal? Een fantasieroman? Een spannend boek?
Geen idee……mijn nieuwsgierigheid was gewekt….ik liet me meevoeren in de door de schrijver bedachte avonturen van Chris Holm.

Meteen al bij het eerste hoofdstuk was er herkenning. Wie heeft het niet meegemaakt? Aankomen bij je logeeradres en dan de boel op dicht, of erger nog, gesloten aantreffen? Chris heeft het geluk dat ie een handreiking krijgt voor een alternatief adres. Hij maakt daar dankbaar gebruik van. De eerste nacht in het hotel verloopt prima. Tijdens het ontbijt ontmoet hij enkele mede hotelgasten. Als hij na het ontbijt wil uitchecken volgt er een aaneenschakeling van gebeurtenissen die je in je stoutste dromen niet bij elkaar zou kunnen dromen.

De fantasie van de schrijver is eindeloos. Hij neemt je mee in een wel heel bijzondere mengeling van werkelijkheid en fantasie. Het is zo prachtig geschreven dat je het gevoel hebt zelf deel uit te maken van de groep hotelgasten. Het lijkt alsof je ze allemaal kent. Maar niets is wat het lijkt in Hotel-1. Is het toch een droom of een onwerkelijke werkelijkheid? Van het begin tot het, zeer verrassende, einde een boeiend geschreven boek.

Nieuwsgierig geworden? Bestel het boek op deelenboek.nl

Leesgroetjes,

Anita.

Lees, beleef en ervaar mooie verhalen