Gastenboek

DSCF1491
Wil je iets schrijven n.a.v. mijn boeken, feuilleton of columns?
Wil je iets met me Deelen?

12 reacties in “Gastenboek”

 1. Beste Stephan,

  Ik heb je beide boeken met veel plezier gelezen.

  Het leesgenot van Hotel-1 zit hem voor mij met name in de satire die de onverwachte straf voor de tirannen uit het verleden met zich mee brengt.

  Zonnebeke leest een stuk makkelijker en de twee verhalen zijn beide boeiend en komen op een leuke manier weer bij elkaar.

 2. Stefan,
  Wat een geweldig boek Zonnebeke.
  Ik ben niet een echte lezer, maar dit boek heeft me tot op de laatste pagina geboeid.
  Zeker vanuit mijn luchtvaart technische achtergrond,is het een boek om van te smullen,en ruik de wonderolie bij het lezen.
  Iedere luchtvaart historicus moet dit boek gelezen hebben.
  m vr Groeten Joop

 3. Zoals beloofd heb ik ‘Hotel -1’ gelezen tijdens mijn vakantie in Frankrijk. In drie dagen had ik het uit. Had steeds moeite met het onderbreken van het relaas van het verblijf in Hotel -1. Het verhaal (Hoe bedenk je het?) liet me niet meer los. Opmerkelijk vond ik dat ik bij een aantal uitspraken van de hoofdfiguur Chris, Stephan hoorde praten.

  Als schoolmeester in ruste kan ik het niet laten:
  Op blz. 392 trof ik ‘een voornaam’ aan zonder hoofdletter. Maar deze ene slip of the pen heeft geen enkele invloed op mijn beoordeling: Een dikke tien (10).

  Stephan ik heb van je boek genoten!

 4. Een bord vol leesvoer, liefst 571 bladzijden. Dat krijg ik normaal gesproken niet verorberd, te copieus!
  Maar het verhaal boeit vanaf het overschrijden van de drempel van het hotel en laat je niet meer los.
  En dat voor een debuutroman. Ik ben onder de indruk.

  Pieter van den Berk
  Reporter van http://www.veghelinbeeld.nl

 5. Een boek met 572 bladzijden lees ik meestal niet zo maar uit maar dat is mij bij dit boek gemakkelijk gelukt tijdens mijn afgelopen vakantie waarin het een maatje van mij was: mee het terras op. Hotel -1 deed me denken aan Hotel California van de Eagles: “you can check out any time you like/ but you can never leave”. Ik heb er van genoten daar het verhaal gebalanceerde en diepgravende dialogen, interessante geschiedschrijving, satire en aannemelijke verklaringen bevat. Wat het mijns inziens ook sterk maakt is dat de verhaallijn goed vast te houden is zodat je niet steeds terug hoeft te bladeren om te zien hoe zaken ook alweer zaten. Tevens vond ik de gasten goed gekozen en ontstond er zelfs sympathie voor de karakters en er werd mooi beschreven hoe een leefgemeenschap in een beperkte ruimte tot uiting komt met herkenbare acties/reacties. Het bleef spannend tot het eind waarbij het nog alle kanten met een ieder kon opgaan. Een aanrader voor iedereen die houdt van geschiedenis, humor en/of spanning. Dit is een debuut: ik kijk nu al uit naar een volgend boek!

 6. Stephan
  wanneer komt het volgende boek uit ??
  Want als het net zo goed is geschreven als HOTEL-1
  ben ik geïnteresseerd. Ik schrijf me in op het nieuwe boek !!
  En hoop net zoveel leesplezier te hebben als met HOTEL-1.
  De groeten Henry

 7. Een prachtig geschreven debuut roman met diepgravende en goed uitgewerkte dialogen tussen de hoofdpersoon Chris en een bijzonder stel gasten in het toch wel bizarre hotel. Met veel gevoel voor humor en fantasie geschreven. Ik kan geen enkel kritiekpunt vinden. Een boek dat ik bijna niet kon wegleggen en zeker nog eens zal herlezen.

  Een echte aanrader, 5+ sterren! Kijk uit naar het volgende boek.
  Henrie

 8. Het heeft even geduurd, maar ik heb Hotel -1 inmiddels gelezen. Het is absoluut verrassend, origineel en anders dan anders. Dit krijgt een ‘normaal mens’ niet bij elkaar verzonnen 😉

  Hoewel het niet het soort boek is dat ik normaal gesproken graag lees, geeft het wel stof tot nadenken. Ik heb bewondering voor de manier waarop je de totaal verschillende personages bij elkaar brengt in een samenhangend verhaal.

 9. Met de aankondiging debuutroman begin je met extra argwaan aan het lezen van het boek. Al snel wordt duidelijk dat hier een zeer getalenteerde schrijver aan het woord is. Op een spannende wijze neemt hij je mee naar een bijzondere wereld, waarin bekende persoonlijkheden uit het verleden ten tonele worden gevoerd. Het zijn allemaal personen die het wereldbeeld mede hebben bepaald en een kwalijke rol hierin hebben gespeeld. Hun achtergrond, beweegredenen en handelen wordt op boeiende wijze beschreven. Ofschoon het grote aantal pagina’s, 571 in totaal, in het begin wat afschrikt ben je al lezende blij met deze omvang. Tot het einde toe is de auteur in staat jouw aandacht vast te houden en maakt hij het jou daardoor moeilijk het lezen te onderbreken. Dit prachtige boek verdient uitgebreide aandacht en een breed publiek. Met spanning kijk ik uit naar de volgende roman van deze schrijver.
  Prof. dr. D.J.Theo Wagener

 10. Lieve neef,
  Wat geweldig! Wie had dat gedacht dat je nog een beroemde auteur zou worden!

 11. Gefeliciteerd met het uitkomen van je eerste roman. Hotel-1.
  Het is een echte aanrader. Heerlijk lezen tijdens de herfststormen die rond het huis vliegen. Flinke pot thee binnen handbereik en lekker wegdromen bij de avonturen die Chris beleeft in Hotel-1. Lees en geniet.

  Groetjes Anita

Reacties zijn gesloten.

Lees, beleef en ervaar mooie verhalen