Onrust

Onrust.

Gisteren heb ik een antiek klokje gekocht, voor de kenners: een Junghans. In het uurwerk zit een aandrijfwieltje dat via een opgedraaide veer in werking wordt gesteld. De naam van dit wieltje is “onrust”. Het heet zo omdat het rusteloos heen en weer beweegt.

Zo gelijkmatig en rustgevend deze “onrust” beweegt, zo onrustig is het op het moment in Europa en de rest van de wereld. We dachten in Nederland met de vele vluchtelingen uit Syrië onrust binnen onze grenzen te halen, maar de problemen van dat land op die manier ver van ons te kunnen houden.

Met de gruwelijke en zinloze moordpartijen in Parijs is duidelijk geworden dat IS wil dat Frankrijk niet aan de zijlijn blijft staan maar midden in het strijdperk in Syrië springt. Hun ideologische doel is een wereldwijde oorlog tussen, wat zij noemen, ongelovigen en gelovigen. Pas als alle ongelovigen van de aardbodem zijn verdwenen of zijn bekeerd tot hun verwrongen versie van de Islam, hebben zij hun doel bereikt. Frankrijk laat na de aanslagen zijn oorlogsklok een tandje sneller lopen en bombardeert IS kampen.

Nederland heeft een waarschuwing gekregen van IS dat zij ook aan de beurt komt. Gaan wij wachten tot IS’ers hier enkele tientallen mensen dood schieten of gaan we met Frankrijk en de andere bondgenoten dit IS-virus voorgoed uitroeien? Zolang wij toe blijven kijken zal het onrust-wieltje blijven bewegen.

Lees, beleef en ervaar mooie verhalen