Wie is de Mol op Mars?

DSCF1085 - kopie

Wie is de Mol op Mars?

Wie is de Mol op Mars? Dat wordt de grote vraag in 2024 als het Mars One-project van Bas Landsdorp slaagt, het gedurfde plan dat als eerste mensen op de planeet Mars wil zetten. De mensen die er heen gaan keren niet terug naar moeder Aarde. Áls de expeditie slaagt, want of het financieel en technisch haalbaar is en of het überhaupt uitvoerbaar is weet niemand bij Nasa en Esa. Wie wél zeker weten dat het project zal slagen zijn Landsdorp en John de Mol. De tv-maker heeft zijn Engelse loot DSP opdracht gegeven de laatste 100 kandidaten in een tv-programma te gaan volgen.

Meteen dringt er een onwelriekend luchtje mijn neus binnen als ik dit lees. Een tv-programma à la Big Brother maar dan vanaf Mars? Nee, Big Brother is oude koek en de heer de Mol denkt graag groot en dit is zijn kans zich op déze planeet onsterfelijk te maken. Het tv-programma gaat natuurlijk “Wie is de Mol op Mars” heten. Want wat is leuker dan dat er onder de 100 kandidaten een saboteur zit, en wie zou er niet zijn eigen naam aan willen verbinden?

Het tv-spel wordt nu gespeeld met uitgerangeerde Nederlandse sterren die weer in de picture willen komen, of trap ik daarmee op de tenen van hen die een tanige en bebaarde Chris Zegers graag zien stuntelen? In de Mars-versie kan dan natuurlijk niet. Daar komen de echte sterren in beeld met een mooie Beyoncé en een lelijke Judi Dench, een stamelende Hugh Grant en een stoere Hugh Jackman, een nerd Daniel Radcliffe en een irritante Jack Nicholson en niet te vergeten Dolly Parton als mater familias. De andere 93 bekende mede-sterren ga ik nog niet verklappen. Zij moeten samen met elkaar in een nagebouwd Mars-station de opdrachten uitvoeren die Eddie Murphy (over uitgerangeerd gesproken) hen opdraagt. Eén van hen is de mol en één van hen zal de pot winnen.

Er zijn nog een paar aanpassingen om het spel meer op Mars One te enten. Het Rode Scherm wordt de Rode Vlek van Jupiter, de Zwarte Vrijstelling gaat het Zwarte Gat heten en de boomschijfjes worden gelikte rode Mars-rondjes. Ik zie het al helemaal voor me, jij ook? Of de winnaar echt naar Mars gaat? Ik denk niet dat Dolly Parton in de ruimte-capsule past.

P.S. Uit welingelichte bronnen heb ik vernomen dat snoepgigant Mars de hoofdsponsor wordt, maar die informatie heb je niet van mij.

Lees, beleef en ervaar mooie verhalen