Kattenzwangerschapsgymnastiek

Kattenzwangerschapsgymnastiek.

Volgens mij behoort de economische recessie in Nederland sinds vandaag definitief tot het verleden. Ik zag bij het opstarten van outlook namelijk een advertentie voor een kattenverzekering, met een voorrang voor de beste dierenarts en de levering van de beste medicijnen. Ja, het is geen grap, het wordt echt aangeboden op het internet. Als we geld hebben om een kattenverzekering af te sluiten, is er mijns inziens genoeg geld voor de noden van onze medeburgers die het slechter treffen dan wij, exit recessie.

Maar dat is vanuit mijn standpunt gezien. Ik heb geen kat en weet niet hoe veel vraag er in onze samenleving is naar een verzekering voor een kat. Is er zonder mijn medeweten door de Partij voor de Dieren jarenlang gevochten voor dit recht van de kat, en juicht Marjan Thieme nu deze mijlpaal eindelijk is bereikt? Is de democratie nu ook voor huisdieren een feit?

Wat ik me afvraag is wat er zo al in het pakket van de kattenverzekering zit? Is er behalve de gezondheidszorg ook aandacht voor andere belangen van de kat? Heeft een kat een inboedelverzekering nodig voor zijn kattenbak? Moet hij verzekerd zijn voor waterschade en dient hij een reisverzekering te hebben? Ik neem aan van wel.

Is er ook een aparte verzekering per geslacht? Stel, je hebt een kater? Wil je dat hij een aansprakelijkheidsverzekering krijgt voor het geval hij een oog van de buurhond uitkrabt? Vind je het niet meer dan logisch dat hij de juiste maagtabletten krijgt als hij per ongeluk de parkiet van jouw dochter heeft opgegeten? Dat lijkt me wel.

En wat als je een poes hebt? Wordt een maandelijks bezoek aan de kattenkapper vergoed? Mag ze de anticonceptiepil voorgeschreven krijgen en, als ze per sé niet aan de pil wil en toch zwanger raakt, kan ze dan meedoen met de kattenzwangerschapsgymnastiek in de Brink? Ja toch! Daar betaal je immers een dure kattenverzekering voor.

Er zijn zo veel keuzes in het leven. Het is soms best moeilijk de juiste keuzes te maken.

Lees, beleef en ervaar mooie verhalen