Boek_Zonnebeke


Zonnebeke
Stephan van Deelen

Mijn nieuwe roman Zonnebeke is verschenen. Na het veelbelovende debuut Hotel -1 is dit mijn tweede boek.
Zonnebeke is een historische roman over vriendschap, angst, moed, strijd, verlies en hoop in een wereld die nooit meer dezelfde zal zijn. Het verhaal is gebaseerd op waargebeurde feiten. Ik heb me uitgebreid gedocumenteerd en de locaties in het boek meerdere malen bezocht, om me een goed beeld van de tijd en de omgeving te vormen.

Het boek verhaalt over twee vrienden, Peter en Michel, uit het Vlaamse dorp Zonnebeke. In juli 1914 zijn ze zestien jaar oud en is de zomervakantie begonnen. Ze vieren hun vrijheid en denken dat niets hun mooie leven kan verstoren. Maar in augustus breekt de Eerste Wereldoorlog uit en wordt België bezet door Duitsland. In de chaos van het strijdgewoel raken de twee vrienden elkaar kwijt en belanden aan weerszijden van de frontlinie. Michel belandt in Duitsland bij de vliegtuigbouwer Fokker en Peter bij het Engelse leger.
Het verhaal vertelt over vier oorlogsjaren die hen definitief zullen vormen, en de lezer zullen meevoeren in de sfeer en achtergronden van het Europa van die tijd.

Lees hier enkele passages uit Zonnebeke

of…

Bekijk hieronder de booktrailer van Zonnebeke!


Bestellen:

Titel:  Zonnebeke – Eén oorlog, twee levens, twee fronten

Auteur: Stephan van Deelen

Aantal pagina’s:  348

ISBN: 978-94-021555-7-0

Prijs: € 22,50

Te bestellen via Bol.com

Lees, beleef en ervaar mooie verhalen